Lidmaatschap

Iedereen die Joods is, kan lid worden van de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam. U bent Joods als u een Joodse moeder heeft (gehad) of bent overgegaan tot het Jodendom volgens de officiële gioer-procedure. Het liberale of progressieve Jodendom heeft oog voor de Joodse binding die degenen met alleen een Joodse vader kunnen hebben. Ook dan zult u – als u toegelaten wordt – een gioer-procedure moeten ondergaan. Die wordt gezien als bevestiging van uw Joodse status.

Als (aankomend) lid heeft u toegang tot alle activiteiten van onze gemeente. Ook krijgt u via e-mail de maandelijkse nieuwsbrieven waarin ondermeer onze activiteiten staan. Daarnaast krijgt u het blad Joods Nu, een uitgave van het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom toegestuurd.

Voor meer informatie over het lidmaatschap en de aanvraag daarvan kunt u contact opnemen met het secretariaat van onze gemeente.

Belangstellende
We heten u ook graag welkom wanneer u Joods bent en als belangstellende wilt deelnemen aan een of meer sjoeldiensten of andere activiteiten. Dat kan ook voorafgaan aan een eventuele aanvraag van het lidmaaatschap. Als belangstellende krijgt u ook de maandelijkse nieuwsbrieven.

Mede voor de beveiliging is het wel nodig dat u zich voor deelname aanmeldt. Daarvoor kunt u contact opnemen met het secretariaat van onze gemeente.