Informatie Jodendom in buitenland

ISRAËL

Hartman instituut
Het Hartman instituut verzorgt o.a. een jaarlijks zomerprogramma in Jeruzalem. Tijdens een intensieve studieweek bestuderen en verkennen  gemeenschapsleiders  en leerlingen van over de hele wereld de kracht van Joodse ideeën en wisselen zij ervaringen uit.

Pardes
Het Pardes Institute of Jewish Studies is een open Joodse leergemeenschap in Jeruzalem met programma’s over de Joodse leer, het joodse volk en Israël.

Conservative Yeshiva of Jerusalem
De Conservative Yeshiva of Jerusalem biedt cursussen en programma’s waar leerlingen zich o.a. bezighouden met klassieke Joodse teksten

BUITENLAND OVERIG

Paideia
Paideia, het Europese Instituut voor Joodse Studies in Zweden, is gespecialiserd in de Joodse cultuur in Europa. De programma’s richten zich op de studie van Joodse tekstuele bronnen als de basis van de Joodse en moderne beschaving.

Leo Baeck College
Het Leo Baeck college in Londen is het grootste opleidingsinstituut in Europa voor rabbijnen en leraren. Naast hun gewone programma, heeft het instituut ook regelmatig zomerprogramma’s.

Leo Baeck Summer University in Jewish Studies
De Leo Baeck Summer University (LBSU) biedt internationale promovendi jaarlijks de mogelijkheid om het historische en huidige Joodse leven in Duitsland te bestuderen. Het programma van twee weken wordt in het Engels gegeven.

Limmud Festival
Limmud Festival is dé plaats om in een ontspannen sfeer te leren wat Jodendom cultureel en intellectueel te bieden heeft in de breddste zin van het woord. Het evenement vindt aan het eind van ieder kalenderjaar plaats in Engeland.